Publikavimo data: 2024-06-15
Putinų ir figų uogienė
Gaminant uogienę iš svarainių ir figų griežinėlių, svarainių rūgštumas šiek tiek sumažėja, todėl uogienė tampa švelni, sultinga ir saldi. Figos yra vidutinio saldumo vaisiai ir puikiai papildo svarainius. Rinkdamiesi figas atkreipkite dėmesį į jų išvaizdą - jos turi būti tvirtos, be dėmių, šiek tiek saldaus kvapo.
Žingsnis 1
Paruoškite svarainius ir figas. Supjaustytas svarainių skilteles 10-15 min. pavirkite verdančiame vandenyje. Nuimkite nuo ugnies ir įdėkite į šaltą vandenį, kad atvėstų. Vandenį pašildykite iki 85 laipsnių, įmeskite į jį figas ir blanširuokite apie 5 minutes. Tada taip pat atvėsinkite šaltame vandenyje.
Žingsnis 2
Paruoškite uogienę. Viename inde sumaišykite suminkštėjusius svarainius ir figas, supilkite 400 g cukraus, įpilkite 2,5 puodelio vandens ir pastatykite ant silpnos ugnies. Užvirinkite sirupą, tada palikite 3-4 valandoms, kad skiltelės mirktų cukruje. Vėl pastatykite ant ugnies, pavirkite 5 minutes ir palikite 3 valandoms. Paskutinį kartą pastatykite ant ugnies ir virkite, kol visiškai išvirs, apie 30 minučių. Prieš pat virimo pabaigą suberkite likusį cukrų ir 3 g citrinos rūgšties.
Žingsnis 3
Supilkite uogienę į stiklainius. Sterilizuokite uogienės stiklainius orkaitėje arba verdančiame vandenyje 10-15 minučių. Supilkite uogienę į stiklainius ir uždarykite dangteliais. Laikykite tamsioje, vėsioje vietoje.
Kategorijos