Putinų padažas su citrinų sultimis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Putinų padažas su citrinų sultimis

Šis pikantiškas ir neįprastas svarainių padažas tiks prie bet kokių mėsos patiekalų. Šviežioms svarainėms būdingas rūgštumas išlieka net ir troškinus vaisius su trupučiu cukraus. Kad padažas įgautų gaivų skonį, į jį reikėtų įpilti šviežių citrinų sulčių, be to, šiek tiek rūgštelės padaže naudingai nuslopins bet kokio mėsos patiekalo aštrumą.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
26 kcal.
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.11/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Putinų padažas su citrinų sultimis Žingsnis 1
Paruoškite svarainius. Supjaustykite svarainius vidutinio dydžio gabalėliais, sudėkite juos į puodą storu dugnu ir užpilkite cukrumi. Pastatykite puodą ant silpnos ugnies ir supilkite vandenį. Išmaišykite, uždenkite keptuvę dangčiu ir virkite svarainius, kol suminkštės (apie 25-30 min.). Periodiškai pamaišykite svarainius ir stebėkite, kad jie nesudegtų. Tada išjunkite ugnį ir leiskite svarainiams šiek tiek atvėsti.

Žingsnis 2

Putinų padažas su citrinų sultimis Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Atvėsusius svarainius sudėkite į blenderio dubenį. Įpilkite citrinos sulčių, druskos, maltų juodųjų pipirų ir kalendros. Pertrinkite svarainius vidutiniu greičiu, kad neliktų gumuliukų. Grąžinkite svarainius atgal į puodą ir kaitinkite ant silpnos ugnies apie 5-6 minutes, dažnai maišydami.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos