Publikavimo data: 2024-06-15
Putinų padažas su kečupu
Iš daugybės naminių padažų, tinkamų mėsos patiekalams, originalumu ir neįprastu skoniu išsiskiria padažas, pagamintas iš svarainių. Švieži svarainiai yra sausi ir aitrūs, o kepant atsiskleidžia jų savybės ir netikėtai sėkmingai dera su labiausiai paplitusiu aštriu kečupu. Rūgštus ir aštrus svarainių ir kečupo padažas puikiai paryškins keptos ar troškintos mėsos - kiaulienos ar jautienos - skonį, taip pat tiks daržovių patiekalams.
Žingsnis 1
Paruoškite svarainius. Supjaustykite svarainius mažomis skiltelėmis. Sudėkite svarainių skilteles į gilų puodą ir užpilkite vandeniu. Įpilkite citrinos sulčių ir pastatykite keptuvę ant vidutinės ugnies. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir uždenkite dangčiu. Virkite svarainius 20 minučių, kol suminkštės, nukelkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Atvėsusias svarainius sudėkite į maišytuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Grąžinkite vaisių mišinį į puodą, supilkite kečupą, cukrų, druską, pipirus ir kalendrą. Gerai išmaišykite ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Padažą užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies.
Kategorijos