Publikavimo data: 2024-06-13
Putinų uogienė
Ryškiai geltonos svarainių skiltelės dažnai lyginamos su saulės spinduliais, o svarainių uogienė yra sodrios gintaro spalvos. Aukso spalvos skilteles skaidriame sirupe galima naudoti ruošiant įvairius kepinius, pripildyti jomis krepšelius, papuošti skanų pyragą ar tiesiog patiekti vazoje per arbatos vakarėlį. Cidonijose gausu vitaminų, eterinių aliejų ir mikroelementų. Naminę svarainių uogienę taip pat galima paruošti želė pavidalu, jei įdėsite želatinos.
Žingsnis 1
Išvirkite svarainius. Užpilkite svarainių skilteles vandeniu ir pastatykite keptuvę ant silpnos ugnies. Kai užvirs, virkite maišydami šluotele 15 minučių. Nusausinkite per sietelį ir išimkite svarainių skilteles su dantytu šaukštu.
Žingsnis 2
Užvirkite sirupą. Paimkite 1 litrą skysčio, kuriame virė svarainiai, ir supilkite į jį 1 kg cukraus. Sirupą virkite 15 minučių, pabaigoje įberkite cinamono.
Žingsnis 3
Baigkite virti svarainių uogienę. Į sirupą atsargiai sudėkite virtas svarainių skilteles ir virkite dar 15-20 minučių, retkarčiais pamaišydami. Nepamirškite nuimti putų. Likus penkioms minutėms iki virimo pabaigos įpilkite visos citrinos sulčių.
Žingsnis 4
Džemą sudėkite į saugyklą. Sudėkite skilteles į stiklainius ir užpilkite sirupu. Užsukite dangtelius ir apverskite juos aukštyn kojomis. Atvėsusius stiklainius laikykite šaltoje vietoje.
Kategorijos