Publikavimo data: 2024-06-15
Putinų uogienė su citrina
Cidonijos - neįprastas vaisius, kuris retai valgomas šviežias. Visą savo skonį jis atskleidžia tik termiškai apdorotas. Todėl svarainių uogienė yra labai skani ir kvapni. Į desertą taip pat dedama citrinos, kad laikant uogienės stiklainis "nesprogtų". Dėl to gaunamas tirštas, kvapnus, šiek tiek rūgštokas džemas.
Žingsnis 1
Paruoškite svarainių uogienę su citrina. Puode užvirinkite vandenį. Suberkite cukrų ir virkite 10 minučių, kol jis visiškai ištirps. Į sirupą sudėkite svarainių gabalėlius. Užvirinkite. Virkite ant silpnos ugnies 5 minutes. Nuimkite nuo viryklės. Palikite mišinį ant šiltos viryklės žemiausioje temperatūroje, kad išsivirtų 4 valandoms.
Žingsnis 2
Užbaigti uogienės ruošimą. Į cukraus sirupą su svarainiais išspauskite citrinos sultis. Mišinį užvirinkite. Nuimkite nuo ugnies. Supilkite svarainių uogienę su citrina į sterilizuotus stiklainius, užsukite dangtelius. Stiklainius su uogiene uždenkite šiltu apklotu. Palikite visiškai atvėsti kambario temperatūroje 10-12 valandų. Tada išimkite į vėsią vietą.
Kategorijos