Publikavimo data: 2024-06-15
Putinų uogienė su graikiniais riešutais
Iš svarainių galima gaminti sveiką ir skanią uogienę, kuri bus sultinga ir tiršta dėl didelio pektinų kiekio šiame vaisiuje. Prieš gamindami uogienę, turite išsirinkti gerus svarainių vaisius. Rinkdamiesi atkreipkite dėmesį į didelius, lygius vaisius be nešvarumų ir įdubimų. Pagal spalvą geriau rinktis geltonus vaisius, jie yra labiau subrendę. Vaisiai turėtų būti vidutiniškai kieti, malonaus skonio.
Žingsnis 1
Paruoškite uogienei skirtus ingredientus. Supjaustykite svarainius nedideliais kubeliais, sudėkite juos į puodą, tada supilkite citrinos sultis, suberkite žievelę. Kitame puode sumaišykite cukrų ir vandenį, pastatykite ant vidutinės ugnies ir virkite cukraus sirupą, kol cukrus ištirps. Neužvirus sirupui, nukelkite jį nuo ugnies. Į cukraus sirupą supilkite svarainius ir citrinos žievelę ir palikite 6 valandoms.
Žingsnis 2
Išvirkite svarainių uogienę. Pasibaigus laikui, sudėkite svarainius ant ugnies ir virkite 10 minučių ant silpnos ugnies. Išimkite ir palikite atvėsti dar 4 valandoms. Tada vėl uždėkite ant silpnos ugnies ir virkite dar 10 minučių. Atvėsinkite, suberkite graikinius riešutus ir vanilinį cukrų. Virkite 5 minutes, įmeskite mėtos šakelę ir virkite dar 2 minutes, tada mėtų lapus išimkite. Karštą uogienę išpilstykite į sterilizuotus stiklainius ir uždarykite. Palikite visiškai atvėsti 8-10 valandų.
Kategorijos