Publikavimo data: 2024-06-15
Putinų uogienė su uogomis
Cidonijų uogienė yra bene populiariausias šio vaisiaus paruošimo būdas. Dezertas su svarainiais ir uogomis bus malonios ryškios spalvos, lengvos rūgštelės ir tirštos konsistencijos, nes svarainiai išskiria daug želė medžiagos. Beveik visos naudingosios svarainių savybės išlieka termiškai apdorojus, todėl uogienėje bus gausu vitaminų C ir B grupės, geležies, magnio, taip pat naudingųjų rūgščių.
Žingsnis 1
Užvirkite sirupą. Pastatykite puodą ant silpnos ugnies ir sudėkite svarainių žieveles. Užpilkite vandeniu ir virkite, kol užvirs. Tada žieveles iš puodo išimkite skepetaite arba perkoškite per sietelį. Į puodą supilkite cukrų, užvirinkite sirupą ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 2
Pradėkite ruošti uogienę. Į karštą sirupą sudėkite svarainių skilteles, serbentus ir vyšnias. Švelniai išmaišykite ir vėl užvirinkite ant silpnos ugnies, užvirus virkite dar 3-4 min. Išjunkite ugnį ir palikite uogienę atvėsti 1,5-2 val.
Žingsnis 3
Baigti gaminti. Pastatykite puodą atgal ant ugnies ir kaitinkite iki virimo, pavirkite kelias minutes ir palikite 4-5 valandas ar ilgiau.
Kategorijos