Publikavimo data: 2025-08-17
Pyragai su bulvėmis ir žirniais
Greitas ir paprastas keptų pyragėlių receptas mūsų šeimoje perduodamas iš kartos į kartą.
Žingsnis 1
Tešlai ruošti sumaišykite šiltą vandenį, cukrų ir mieles ir palaipsniui suberkite miltus. Kai tešla nelips, įmaišykite augalinį aliejų. Uždenkite tešlą dangčiu ir palikite šiltoje vietoje 30 minučių pakilti.
Žingsnis 2
Išvirkite bulves ir jas sutrinkite. Atvėsinkite.
Žingsnis 3
Nusausinkite konservuotus žirnelius ir sutrinkite juos trintuvu.
Žingsnis 4
Pakepinkite svogūną keptuvėje, kol įgaus auksinę spalvą. Atvėsinkite.
Žingsnis 5
Įdarui sumaišykite bulvių košę, žirnius ir svogūnus, įberkite druskos.
Žingsnis 6
Iš nedidelio gabalėlio tešlos ir šaukšto įdaro suformuokite paplotėlį ir siųskite jį į keptuvę.
Žingsnis 7
Kepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol apskrus.
Kategorijos