Publikavimo data: 2025-08-18
Pyragai su grybais pagal šeimos receptą
Tai labai skanių ir lengvai pagaminamų pyragų šeimos receptas. Jie patiks ir suaugusiesiems, ir vaikams. Šie pyragaičiai iškepa gana greitai.
Žingsnis 1
Mieles ištirpinkite šiltame piene, suberkite 50 g cukraus, pusę miltų, išmaišykite ir palikite pakilti (maždaug 1,5-2 val.).
Žingsnis 2
Po 1,5-2 valandų įmuškite kiaušinius su likusiu cukrumi. Įmaišykite juos į masę. Vandenyje ištirpinkite druską ir įmaišykite į ją. Tada į masę supilkite ištirpintą sviestą ir išmaišykite. Tada suberkite likusius miltus ir išminkykite minkštą tešlą.
Žingsnis 3
Leiskite pakilti dar valandą.
Žingsnis 4
O jūs galite paruošti įdarą. Supjaustykite grybus ir svogūnus, pakepinkite juos aliejuje (pirmiausia svogūnus, po 3-4 minučių sudėkite grybus), įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 5
Išvirkite kietai virtus kiaušinius, nulupkite, smulkiai supjaustykite ir sudėkite į grybus. Paskutinis žingsnis - įpilti grietinės (grietinėlės). Viską sumaišykite ir palikite pastovėti po dangčiu, ant išjungtos viryklės, 5 min. Atvėsinkite.
Žingsnis 6
Išminkykite pakilusią tešlą. Suformuokite paplotėlius ir dėkite juos į kepimo skardą ant pergamento. Palikite pakilti dar 10-15 minučių. Prieš kepdami pyragėlius galite aptepti kiaušiniu, išplaktu su šaukštu pieno arba grietinėlės.
Žingsnis 7
Kepkite 200 laipsnių orkaitėje, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 8
Išėmę iš orkaitės, iš karto perkelkite juos į kambario temperatūros kepimo skardą, visada viena eile. Uždenkite paplotėlius medžiaginiu maišeliu, paskui rankšluosčiu ir palikite pastovėti 10-15 minučių. Tada perkelkite į lėkštę ir patiekite.
Kategorijos