Publikavimo data: 2024-09-17
Pyragas pops
"Cake pops" - tai mažyčiai biskvitiniai pyragėliai ant pagaliuko, kuriuos 2008 m. išrado tinklaraštininkė ir konditerė iš JAV Angie Dudley. Savo tinklaraštyje ji paskelbė apie pyragėlius ant pagaliuko ir jie iš karto išpopuliarėjo. Pagrindas gali būti beveik bet koks kepinys. Dažniausiai gaminant pyragaičius ant pagaliukų naudojamos biskvito atraižos, o įdaras - sviestinis kremas. Tačiau įdaras gali būti bet koks: vaisių, riešutų, šokolado. Gaminio forma paprastai būna apvali, kaip chupa-chups. Jei norima, pyragaičiams galima suteikti bet kokią formą.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlos pagrindą. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir sumaišykite juos su cukrumi. Tada įdėkite į vandens vonelę ir maišykite, kol cukrus ištirps. Tada 10 minučių plakite mišinį mikseriu. Suberkite miltus ir kepimo miltelius ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite sausainius. Padalykite tešlą į 3 dalis. Vieną dalį sumaišykite su 1 šaukšteliu kakavos. Ištepkite formą sviestu, perkelkite į ją tešlą ir kepkite 25-30 min. Likusias 2/3 tešlos perkelkite į sviestu išteptą formą ir kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių. Leiskite sausainiams atvėsti.
Žingsnis 3
Suformuokite torto paplotėlius. Atvėsusius sausainius sumalkite į trupinius atskiruose dubenėliuose. Šokoladinius sausainius sumaišykite su šokolado mase. Pusę paprastų sausainių sumaišykite su uogiene ir išmaišykite. Kitą pusę sumaišykite su kondensuotu pienu. Suformuokite graikinio riešuto dydžio kamuoliukus, į juos įsmeikite ilgus iešmelius ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Žingsnis 4
Baigti ruošti pyrago paplotėlius. Baltąjį šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje. Į šokolado mišinį panardinkite rutuliuką maždaug 1/3 jo tūrio. Tuomet bent 30 minučių nusiųskite gaminį į šaldytuvą.
Kategorijos