Publikavimo data: 2025-08-19
Pyragėliai su vyšniomis ir juoduoju šokoladu
Šis pyragaičių su vyšniomis ir juoduoju šokoladu receptas gaminamas su kapotais graikiniais riešutais. Keksiukai būna nepakartojamai švelnūs, kvapnūs, sodraus šokolado skonio ir šiek tiek rūgštoki dėl vyšnių. Džiovintas vyšnias prieš tai reikia suminkštinti. Tam jos valandą ar dvi mirkomos vandenyje, arbatoje arba brendyje. Žinoma, jas galima pakeisti šviežiomis arba šaldytomis uogomis, įsitikinus, kad jose nėra kauliukų. Prieš patiekdami pyragą apibarstykite konditeriniais pabarstukais.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Riešutus 5 minutes kepkite sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Mikrobangų krosnelėje 90 sekundžių nedideliu galingumu ištirpinkite šokoladą ir sviestą, gerai išmaišykite ir leiskite atvėsti. Kiaušinius išplakite mikseriu su cukrumi iki purumo, sudėkite atvėsusį šokoladą ir vanilės ekstraktą ir gerai išmaišykite. Dalimis suberkite miltus, nuolat maišydami tešlą.
Žingsnis 2
Paruoškite plutą. Į tešlą suberkite suminkštėjusias vyšnias ir skrudintus graikinius riešutus, susmulkintus iki stambių trupinių. Išmaišykite tešlą ir sudėkite į sviestu pateptą kepimo indą. Pašaukite į orkaitę 25 minutėms.
Žingsnis 3
Paruoškite ganache. Mikrobangų krosnelėje 2 min. tirpinkite juodąjį šokoladą ir sviestą, gerai išmaišykite ir leiskite atvėsti. Pieną sumaišykite su vanilės ekstraktu ir cukraus pudra, supilkite į šokoladą, gerai išmaišykite. Palikite 5 minutėms, kad ganšas šiek tiek sutirštėtų. Aptepkite juo atvėsusį pyragą. Leiskite pyragaičiui 30 minučių sustingti ir įsigerti.
Kategorijos