Publikavimo data: 2024-05-19
Rabarbarų uogienė su apelsinais
Žingsnis 1
Paruoškite rabarbarus ir apelsinus. Į puodą sudėkite gabalėliais supjaustytus rabarbarų stiebus, sudėkite griežinėliais supjaustytą apelsiną ir pabarstykite cukrumi. Švelniai išmaišykite silikonine arba medine mentele ir palikite 20-30 minučių, kad rabarbarai prisitrauktų sulčių.
Žingsnis 2
Išvirkite uogienę. Puodą su rabarbarais ir apelsinais pastatykite ant didelės ugnies, suberkite žievelę ir nuolat maišydami medine mentele užvirinkite. Džemą virkite 1-2 minutes ir nukelkite nuo ugnies. Nuimkite putas, leiskite uogienei šiek tiek atvėsti, tada grąžinkite ant viryklės ir virkite ant silpnos ugnies dar 10-15 minučių.
Žingsnis 3
Pripildykite stiklainius uogiene. Paruoštą rabarbarų ir apelsinų uogienę supilkite į paruoštus stiklainius ir užsukite dangteliais. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis, uždenkite storu rankšluosčiu arba antklode, kad lėtai atvėstų.
Kategorijos