Rabarbarų uogienė su apelsinais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Rabarbarų uogienė su apelsinais

Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
169 kcal.
Angliavandeniai
45 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.8/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Rabarbarų uogienė su apelsinais Žingsnis 1
Paruoškite rabarbarus ir apelsinus. Į puodą sudėkite gabalėliais supjaustytus rabarbarų stiebus, sudėkite griežinėliais supjaustytą apelsiną ir pabarstykite cukrumi. Švelniai išmaišykite silikonine arba medine mentele ir palikite 20-30 minučių, kad rabarbarai prisitrauktų sulčių.

Žingsnis 2

Rabarbarų uogienė su apelsinais Žingsnis 2
Išvirkite uogienę. Puodą su rabarbarais ir apelsinais pastatykite ant didelės ugnies, suberkite žievelę ir nuolat maišydami medine mentele užvirinkite. Džemą virkite 1-2 minutes ir nukelkite nuo ugnies. Nuimkite putas, leiskite uogienei šiek tiek atvėsti, tada grąžinkite ant viryklės ir virkite ant silpnos ugnies dar 10-15 minučių.

Žingsnis 3

Rabarbarų uogienė su apelsinais Žingsnis 3
Pripildykite stiklainius uogiene. Paruoštą rabarbarų ir apelsinų uogienę supilkite į paruoštus stiklainius ir užsukite dangteliais. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis, uždenkite storu rankšluosčiu arba antklode, kad lėtai atvėstų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos