Publikavimo data: 2024-05-19
Rabarbarų uogienė su bananais
Žingsnis 1
Paruoškite rabarbarus. Supjaustytus rabarbarus sudėkite į puodą, užberkite cukrumi ir užpilkite vandeniu, kad cukrus ištirptų. Palikite 2 val.
Žingsnis 2
Išvirkite uogienę. Pastatykite puodą ant viryklės ir užvirę 5 minutes virkite ant silpnos ugnies, nugriebdami putas. Išjunkite, leiskite uogienei šiek tiek atvėsti. Tada atsargiai supilkite bananų griežinėlius ir vėl pastatykite ant ugnies. Virkite 10 minučių, kol uogienė taps aukso ir medaus spalvos. Prieš virimo pabaigą atsargiai nuimkite putas ir virkite dar 5 minutes.
Žingsnis 3
Baigkite virti ir uogienę išpilstykite į saugyklą. Supilkite karštą masę į švarius stiklainius ir uždarykite dangteliais. Kai stiklainiai atvės, laikykite juos vėsioje vietoje.
Kategorijos