Publikavimo data: 2024-06-08
Raudonėlių padažas
Naudingosios raudonėlio savybės vertinamos visame pasaulyje. Šis prieskonis pradėtas naudoti kaip prieskonis Graikijoje ir Senovės Romoje. Mūsų šalyje raudonėlis vadinamas raudonėliu. Raudonėlių padažas tinka mėsos ir žuvies patiekalams, dera su ant grotelių keptomis daržovėmis. Šį padažą paruošti galima greitai. Pakanka susmulkinti ir sumaišyti visus ingredientus ir palikti juos pritraukti. Į padažą galima įberti rozmarino arba baziliko.
Žingsnis 1
Paruoškite skystą padažo pagrindą. Į dubenį supilkite vyno actą, citrinų sultis ir alyvuogių aliejų. Pagardinkite druska ir žolelėmis. Gerai išmaišykite. Susmulkinkite česnaką ir įmaišykite į mišinį.
Žingsnis 2
Sumaišykite pagrindą su raudonėlio lapeliais. Lapus suplėšykite rankomis, kad jie sušiltų ir suteiktų daugiau aromato eteriniams aliejams. Sudėkite lapus į skystą pagrindą. Gerai išmaišykite. Padažą 5 minutes atšaldykite šaldytuve.
Kategorijos