Publikavimo data: 2024-06-08
Raudonos mėsos padažas
Raudonos mėsos padažas yra sovietinių namų šeimininkių išradimas. Jis gaminamas iš gausaus mėsos sultinio, dažniausiai jautienos sultinio, pridedant svogūnų ir pomidorų pastos. Kaip tirštiklis naudojami miltai. Kad sultinys įgautų sodrią rudą spalvą, mėsos kaulai prieš tai apkepinami ir išverdami. Raudonos mėsos padažas yra pagrindinis padažas, kurį galima lengvai papildyti kitais produktais, grybais, daržovėmis ar žolelėmis ir išgauti visiškai naują skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite padažo pagrindą. Įkaitintoje sausoje keptuvėje 1-2 min. pakepinkite miltus, kol taps lengvai kreminės konsistencijos. Paimkite 200 ml sultinio ir jame atskieskite pakepintus miltus. Kruopščiai išmaišykite, kad mišinys taptų vientisas.
Žingsnis 2
Paruoškite svogūnus. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite susmulkintus svogūnus, sudėkite pomidorų pastą. Kepkite maišydami 3-5 minutes, kol suminkštės.
Žingsnis 3
Išvirkite padažą. Į sultinį sudėkite svogūnus ir pomidorų pastą, supilkite sultinį ir miltus, išmaišykite, pastatykite ant silpnos ugnies ir virkite 30-40 minučių. Padažas turėtų išvirti maždaug iki pusės tūrio.
Žingsnis 4
Baigkite ruošti padažą. Sumaišykite cukrų ir vandenį, supilkite į nedidelį dubenėlį, pastatykite ant vidutinės ugnies ir virkite, kol įgaus karamelės spalvą. Likus kelioms minutėms iki padažo paruošimo, suberkite sudegintą cukrų, išmaišykite ir įberkite druskos. Baigiant virti padažą pertrinkite per sietelį.
Kategorijos