Publikavimo data: 2024-05-25
Raugintų kopūstų paplotėliai
Raugintų kopūstų pyragai yra skanūs ir sotūs. Žinant darbo su tešla niuansus, nebus sunku susidoroti su jų paruošimu. Tešla nepakenčia skersvėjų ir staigių temperatūros pokyčių. Kad tešla greičiau pakiltų, įdėkite indą į šiek tiek įkaitintą orkaitę (iki 40 laipsnių). Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros. Jei ingredientai bus karšti, mielės nepakils. Tešloje pirštu padarykite nedidelį įdubimą - jei jis išliks 5 minutes, tešla pakilo.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Sumaišykite sausas greito veikimo mieles su miltais. Paruoškite šiltą pieną, druską, cukrų ir augalinį aliejų. Sumaišykite juos ir palaipsniui supilkite į miltus. Minkykite tešlą 7-10 minučių. Ji turi būti lygi ir elastinga. Palikite ją šiltoje vietoje 1 valandai, kad pakiltų.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Augaliniame aliejuje apkepkite svogūną, kol taps auksinis. Tada sudėkite raugintus kopūstus ir 10 minučių troškinkite uždengę dangčiu. Jei norite, įberkite 1-2 arbatinius šaukštelius cukraus. Įpilkite stiklinę vandens ir troškinkite po dangčiu dar 15-25 minutes, kol skystis išgaruos. Baigę virti, atvėsinkite faršą.
Žingsnis 3
Formuokite mielinius paplotėlius. Išminkykite pakilusią tešlą ir padalykite į nedidelius gabalėlius (maždaug 18 gabalėlių). Kiekvieną jų iškočiokite kočėlu į paplotėlį. Į vidurį dėkite 1 valgomąjį šaukštą įdaro ir atsargiai užlenkite kraštus. Padėkite paplotėlius ant miltais pabarstyto paviršiaus.
Žingsnis 4
Apkepkite paplotėlius. Įkaitinkite keptuvę su šaukštu aliejaus ir kepkite paplotėlius iš vienos pusės 3-5 minutes. Tada apverskite ir kepkite maždaug 2-3 minutes iš kitos pusės. Po kiekvieno kepimo keptuvę patepkite aliejumi naudodami kepimo šepetėlį. Paruoštus kepsnelius dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
Kategorijos