Ricotta pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Ricotta pyragas

Tradicinį minkštąjį Italijos sūrį rikotą galima naudoti ne tik tepti ant duonos ar dėti į makaronus, padažus ar picą. Rikotą galima naudoti saldiems kepiniams ir kitiems įdomiems desertams gaminti, pavyzdžiui, neįprastam, bet itin subtiliam plombyrui gaminti. Kadangi šios rūšies sūris turi malonų varškės skonį, rikota ir dviguba grietinėlė sukurs minkštą varškės skonį.
Gaminimo laikas
270 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
286 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
32 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.76/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ricotta pyragas Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Sudėkite rikotą, medų, cukrų, cinamoną ir 0,3 puodelio grietinėlės į maišytuvo dubenį ir sumaišykite nedideliu greičiu. Likusią grietinėlę supilkite į atskirą dubenėlį ir dideliu greičiu mikseriu išplakite iki vidutinio aukščio.

Žingsnis 2

Ricotta pyragas Žingsnis 2
Užšaldykite ledus. Švelniai įmaišykite plaktą grietinėlę į rikotos masę. Perkelkite ledus į švarų, sausą dubenį, uždenkite ir 3-4 valandoms padėkite į šaldiklį. Prieš patiekdami išimkite plombyrą ir leiskite jam pastovėti 10-15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos