Publikavimo data: 2024-06-15
Ricotta pyragas
Tradicinį minkštąjį Italijos sūrį rikotą galima naudoti ne tik tepti ant duonos ar dėti į makaronus, padažus ar picą. Rikotą galima naudoti saldiems kepiniams ir kitiems įdomiems desertams gaminti, pavyzdžiui, neįprastam, bet itin subtiliam plombyrui gaminti. Kadangi šios rūšies sūris turi malonų varškės skonį, rikota ir dviguba grietinėlė sukurs minkštą varškės skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Sudėkite rikotą, medų, cukrų, cinamoną ir 0,3 puodelio grietinėlės į maišytuvo dubenį ir sumaišykite nedideliu greičiu. Likusią grietinėlę supilkite į atskirą dubenėlį ir dideliu greičiu mikseriu išplakite iki vidutinio aukščio.
Žingsnis 2
Užšaldykite ledus. Švelniai įmaišykite plaktą grietinėlę į rikotos masę. Perkelkite ledus į švarų, sausą dubenį, uždenkite ir 3-4 valandoms padėkite į šaldiklį. Prieš patiekdami išimkite plombyrą ir leiskite jam pastovėti 10-15 minučių.
Kategorijos