Publikavimo data: 2025-08-17
Riešutų krekerių pyragėlis be kepimo
Riešutų spragėsių pyragas be kepimo įgauna sodrų karamelės ir riešutų skonį. Šis pyragas gerai išlaiko formą ir jį lengva supjaustyti porcijomis. Krekerių pyragą lengva pagaminti, o į įdarą galite dėti bet kokių riešutų, šokolado drožlių, džiovintų vaisių gabalėlių ar marmelado. Pyragą galima papuošti sirupu, cukraus ar šokolado glajumi ir apibarstyti migdolų žiedlapiais ar kokoso drožlėmis. Šis gardus desertas puikiai tiks šeimos arbatos vakarėliui.
Žingsnis 1
Lengvai įmuškite kiaušinį. Sumaišykite cukrų, sviestą, pieną ir kiaušinį puode. Nuolat maišydami ant vidutinės ugnies užvirinkite mišinį. Tada nukelkite puodą nuo ugnies ir suberkite žemės riešutus bei sutrupintus krekerius. Kruopščiai išmaišykite ir palikite mišinį 30 minučių.
Žingsnis 2
Kepimo skardą išklokite folija ir stačiakampiu sudėkite 12 galetų. Atsargiai sudėkite riešutų mišinį iš keptuvės ant galetų ir tolygiai paskleiskite po visą paviršių, stengdamiesi, kad galetos nepajudėtų. Ant mišinio sudėkite likusias galetes. Suvyniokite plutą į foliją ir padėkite į šaldytuvą 4-8 valandoms. Po to supjaustykite pyragą porcijomis.
Žingsnis 3
Paruoškite glajų: nedideliame dubenyje sumaišykite sviestą, cukraus pudrą ir pieną, kol gausite skystos grietinės konsistencijos mišinį. Užpilkite glajų ant pyrago ir palikite išdžiūti.
Kategorijos