Riešutų sviesto pyragėliai su zefyrais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Riešutų sviesto pyragėliai su zefyrais

Zefyrų riešutų pyragėliai yra amerikietiško deserto, vadinamo s'mores, analogas. Jis dažniausiai ruošiamas stovyklose kepant zefyrus ant ugnies. Nors klasikinis receptas gaminamas ant ugnies, jį galima atkartoti ir namuose, orkaitėje. Pagal šį receptą ingredientus reikia išdėlioti sluoksniais, iškepti ir tada supjaustyti. Šis būdas labai supaprastina deserto paruošimą. Paruošti žemės riešutų pyragėliai būna labai skanūs, švelnūs ir aromatingi.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
458 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
26 g
Angliavandeniai
45 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.5/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Riešutų sviesto pyragėliai su zefyrais Žingsnis 1
Pradėkite gaminti maistą. Susmulkintus krekerius supilkite į gilų dubenį. Į dubenį supilkite ištirpintą sviestą. Kruopščiai išmaišykite ingredientus rankomis. Gautą masę perkelkite į formą, paskirstykite ją po visą paviršių ir šiek tiek paspauskite stikline. Tada į formą supilkite kondensuotą pieną. Ant viršaus paskleiskite pieninio šokolado gabalėlius, žemės riešutų pastą ir žemės riešutus. Likusius krekerius sulaužykite rankomis ir apibarstykite patiekalą.

Žingsnis 2

Riešutų sviesto pyragėliai su zefyrais Žingsnis 2
Paruoškite pyragėlius. Įjunkite orkaitę, kad ji įkaistų iki 180 laipsnių. Kai ji įkaista, įdėkite formą su desertu į vidų. Kepkite 30-35 minutes. Po to išimkite formą iš orkaitės ir įjunkite "grilio" režimą. Visą deserto paviršių ištepkite zefyru, tada formą vėl įdėkite į orkaitę. Kepkite pyragėlius dar 3-4 minutes. Palaukite, kol paruoštas desertas visiškai atvės, tada 1 valandai įdėkite į šaldytuvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, šalti desertai, paprasta, yra bendrų alergenų, riešutų sezonas, pyragaičiai, receptas su vaizdo įrašu, receptų kompiliacija

Kategorijos