Publikavimo data: 2025-08-20
Riešutų sviesto pyragėliai su zefyrais
Zefyrų riešutų pyragėliai yra amerikietiško deserto, vadinamo s'mores, analogas. Jis dažniausiai ruošiamas stovyklose kepant zefyrus ant ugnies. Nors klasikinis receptas gaminamas ant ugnies, jį galima atkartoti ir namuose, orkaitėje. Pagal šį receptą ingredientus reikia išdėlioti sluoksniais, iškepti ir tada supjaustyti. Šis būdas labai supaprastina deserto paruošimą. Paruošti žemės riešutų pyragėliai būna labai skanūs, švelnūs ir aromatingi.
Žingsnis 1
Pradėkite gaminti maistą. Susmulkintus krekerius supilkite į gilų dubenį. Į dubenį supilkite ištirpintą sviestą. Kruopščiai išmaišykite ingredientus rankomis. Gautą masę perkelkite į formą, paskirstykite ją po visą paviršių ir šiek tiek paspauskite stikline. Tada į formą supilkite kondensuotą pieną. Ant viršaus paskleiskite pieninio šokolado gabalėlius, žemės riešutų pastą ir žemės riešutus. Likusius krekerius sulaužykite rankomis ir apibarstykite patiekalą.
Žingsnis 2
Paruoškite pyragėlius. Įjunkite orkaitę, kad ji įkaistų iki 180 laipsnių. Kai ji įkaista, įdėkite formą su desertu į vidų. Kepkite 30-35 minutes. Po to išimkite formą iš orkaitės ir įjunkite "grilio" režimą. Visą deserto paviršių ištepkite zefyru, tada formą vėl įdėkite į orkaitę. Kepkite pyragėlius dar 3-4 minutes. Palaukite, kol paruoštas desertas visiškai atvės, tada 1 valandai įdėkite į šaldytuvą.
Kategorijos