Rožių uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Rožių uogienė

Rožių žiedlapių uogienė - garsusis turkiškas "gulbesheker" - yra senovinis receptas, Rytų šalyse perduodamas iš kartos į kartą. Paruošti rožių uogienę namuose nėra labai sudėtinga, jei išvirsite ją pagal žingsnis po žingsnio pateiktas instrukcijas. Paimkite arbatinių rožių krūmo pumpurus, įpilkite vandens, cukraus, citrinos rūgšties ir virkite ant silpnos ugnies. Arbatinių rožių uogienė yra ne tik graži, bet ir labai naudinga, joje yra eterinių aliejų, turinčių vertingų antiseptinių savybių.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
90 min.
Kalorijos
191 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
40 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.35/5 (31 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Rožių uogienė Žingsnis 1
Išvirkite rožių žiedlapius. Žiedlapius sudėkite į uogienės puodelį. Supilkite vandenį, pastatykite puodą ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir maišydami virkite dar 15-20 minučių.

Žingsnis 2

Rožių uogienė Žingsnis 2
Išvirkite uogienę. Į žiedlapius suberkite cukrų ir citrinos rūgštį. Nuolat maišydami virkite uogienę 60 minučių ant silpnos ugnies.

Žingsnis 3

Rožių uogienė Žingsnis 3
Išsaugokite uogienę žiemai. Karštą uogienę supilstykite į stiklainius ir užsukite dangteliais. Atvėsinkite uogienę ir padėkite ją saugoti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos