Publikavimo data: 2024-06-15
Rožių uogienė
Sveikatai gerinti naudingi vitamininiai erškėtuogės žiedai renkami prieš pirmąsias šalnas ir paprastai džiovinami, ruošiami žiemai ir laikomi sandėliuose. Tada džiovintų uogų dedama į arbatą, jos naudojamos kompotams ir rūgpieniui gaminti. Norint paįvairinti erškėtuogių panaudojimo būdus, galima susukti daugiau šviežių uogų ir pasigaminti uogienės, o iš nuskintų uogų puselių galima virti uogienę. Žiemą pagal šį receptą išvirta uogienė bus aromatingas skanėstas prie arbatos ir atneš neabejotiną naudą imuninei sistemai.
Žingsnis 1
Paruoškite sirupo nuovirą. Sudėkite erškėtuoges į puodą, užpilkite vandeniu, kad jis visiškai apsemtų uogas, ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Uogas užvirinkite, sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite 2-3 minutes. Nusunkite erškėtuogių skystį į kitą puodą.
Žingsnis 2
Užvirkite sirupą. Supilkite cukrų į erškėtuogių vandenį ir išmaišykite. Pastatykite keptuvę ant didžiausios ugnies ir užvirinkite. Sumažinkite kaitrą po keptuve ir maišydami virkite sirupą, kol cukrus visiškai ištirps, maždaug 10-15 minučių. Užpilkite erškėtuoges verdančiu sirupu, uždenkite ir palikite brinkti 6 valandas.
Žingsnis 3
Išvirkite uogienę. Puodą su užpiltais erškėtuogėmis pastatykite ant viryklės ir užvirinkite ant vidutinės ugnies. Sumažinkite ugnį ir užvirus virkite 4-5 minutes. Leiskite erškėtuogėms atvėsti, tada pakartokite virimo procesą dar du kartus, o paskutinį kartą virkite uogienę 15-20 minučių, kol sirupas sutirštės. Likus 3 minutėms iki virimo pabaigos į uogienę įpilkite citrinos rūgšties.
Žingsnis 4
Pripildykite stiklainius uogiene. Į paruoštus švarius ir sterilizuotus stiklainius supilkite paruoštą karštą erškėtuogių uogienę. Sandariai uždarykite stiklainius sausais dangteliais, apverskite stiklainius su uogiene aukštyn kojomis ir palikite atvėsti, uždengę storu rankšluosčiu ar antklode.
Kategorijos