Rožių uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Rožių uogienė

Sveikatai gerinti naudingi vitamininiai erškėtuogės žiedai renkami prieš pirmąsias šalnas ir paprastai džiovinami, ruošiami žiemai ir laikomi sandėliuose. Tada džiovintų uogų dedama į arbatą, jos naudojamos kompotams ir rūgpieniui gaminti. Norint paįvairinti erškėtuogių panaudojimo būdus, galima susukti daugiau šviežių uogų ir pasigaminti uogienės, o iš nuskintų uogų puselių galima virti uogienę. Žiemą pagal šį receptą išvirta uogienė bus aromatingas skanėstas prie arbatos ir atneš neabejotiną naudą imuninei sistemai.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
70 min.
Kalorijos
181 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
45 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.89/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Rožių uogienė Žingsnis 1
Paruoškite sirupo nuovirą. Sudėkite erškėtuoges į puodą, užpilkite vandeniu, kad jis visiškai apsemtų uogas, ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Uogas užvirinkite, sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite 2-3 minutes. Nusunkite erškėtuogių skystį į kitą puodą.

Žingsnis 2

Rožių uogienė Žingsnis 2
Užvirkite sirupą. Supilkite cukrų į erškėtuogių vandenį ir išmaišykite. Pastatykite keptuvę ant didžiausios ugnies ir užvirinkite. Sumažinkite kaitrą po keptuve ir maišydami virkite sirupą, kol cukrus visiškai ištirps, maždaug 10-15 minučių. Užpilkite erškėtuoges verdančiu sirupu, uždenkite ir palikite brinkti 6 valandas.

Žingsnis 3

Rožių uogienė Žingsnis 3
Išvirkite uogienę. Puodą su užpiltais erškėtuogėmis pastatykite ant viryklės ir užvirinkite ant vidutinės ugnies. Sumažinkite ugnį ir užvirus virkite 4-5 minutes. Leiskite erškėtuogėms atvėsti, tada pakartokite virimo procesą dar du kartus, o paskutinį kartą virkite uogienę 15-20 minučių, kol sirupas sutirštės. Likus 3 minutėms iki virimo pabaigos į uogienę įpilkite citrinos rūgšties.

Žingsnis 4

Rožių uogienė Žingsnis 4
Pripildykite stiklainius uogiene. Į paruoštus švarius ir sterilizuotus stiklainius supilkite paruoštą karštą erškėtuogių uogienę. Sandariai uždarykite stiklainius sausais dangteliais, apverskite stiklainius su uogiene aukštyn kojomis ir palikite atvėsti, uždengę storu rankšluosčiu ar antklode.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos