Ruginė duona ant raugo pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-14

Ruginė duona ant raugo

Iš raugo kepta duona yra ne tik skani, bet ir sveika, nes joje yra organizmui naudingų fermentacijos produktų.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
21 min.
Kalorijos
161 kcal.
Baltymai
3 g
Angliavandeniai
35 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (24 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vandenyje ištirpinkite raugą, suberkite miltus, druską ir salyklą.

Žingsnis 2

Ruginė duona ant raugo Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Minkykite tešlą apie 10 minučių, tada uždenkite maistine plėvele arba rankšluosčiu ir palikite 2-2,5 valandos raugti kambario temperatūroje.

Žingsnis 3

Ruginė duona ant raugo Žingsnis 3
Šlapiomis rankomis iškočiokite tešlą į rutulį ir palikite dar valandai pastovėti ant pergamentinio popieriaus, uždengę rankšluosčiu.

Žingsnis 4

Ruginė duona ant raugo Žingsnis 4
Pirmąsias 10 minučių kepkite 230 laipsnių įkaitintoje orkaitėje su garais, paskui dar 30-40 minučių be garų 210 laipsnių temperatūroje.

Žingsnis 5

Ruginė duona ant raugo Žingsnis 5
Atvėsinkite ant grotelių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos