Publikavimo data: 2024-09-14
Ruginė duona ant raugo
Iš raugo kepta duona yra ne tik skani, bet ir sveika, nes joje yra organizmui naudingų fermentacijos produktų.
Žingsnis 1
Vandenyje ištirpinkite raugą, suberkite miltus, druską ir salyklą.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Minkykite tešlą apie 10 minučių, tada uždenkite maistine plėvele arba rankšluosčiu ir palikite 2-2,5 valandos raugti kambario temperatūroje.
Žingsnis 3
Šlapiomis rankomis iškočiokite tešlą į rutulį ir palikite dar valandai pastovėti ant pergamentinio popieriaus, uždengę rankšluosčiu.
Žingsnis 4
Pirmąsias 10 minučių kepkite 230 laipsnių įkaitintoje orkaitėje su garais, paskui dar 30-40 minučių be garų 210 laipsnių temperatūroje.
Žingsnis 5
Atvėsinkite ant grotelių.
Kategorijos