Ruginė duona ant rūgpienio pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-02

Ruginė duona ant rūgpienio

Nėra nieko gardesnio už šviežiai iškeptą duoną. Tiesą sakant, norint išsikepti skanios ir sočios duonos, nebūtina pirkti brangios duonkepės, ją galima išsikepti paprastoje orkaitėje. Šiandien išsamiai aptarsime ruginės duonos gaminimo namuose receptą.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
202 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
39 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.33/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Ruginė duona ant rūgpienio Žingsnis 1
Kvietinius miltus išminkykite su "Opahka". Įpilkite šiek tiek aliejaus ir druskos ir pradėkite minkyti tešlą. Tai galite daryti rankomis arba naudoti planetinę maišyklę.

Žingsnis 2

Ruginė duona ant rūgpienio Žingsnis 2
Iš gautos tešlos suformuokite gumulą ir uždengę rankšluosčiu palaikykite valandą.

Žingsnis 3

Ruginė duona ant rūgpienio Žingsnis 3
Tešla turėtų pakilti. Suformuokite iš jos kepaliuką. Dėkite ant pergamento į stiklinį indą ir vėl uždenkite rankšluosčiu 40 minučių. Atlikus visas šias procedūras, duoną galima dėti į orkaitę 35-40 minučių. Geriau pasirinkti "konvekcijos" režimą.

Žingsnis 4

Ruginė duona ant rūgpienio Žingsnis 4
Po 40 minučių išimkite duoną iš orkaitės ir leiskite jai atvėsti. Skonis bus dieviškas!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
miltų antrieji patiekalai, kepama orkaitėje ant kepimo skardos, kepimas, paprasta, yra bendrų alergenų, duona, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, duona su salyklu, duona su ruginiais miltais, kepimas su ruginiais miltais, duona su sausomis mielėmis

Kategorijos