Publikavimo data: 2024-04-02
Ruginė duona ant rūgpienio
Nėra nieko gardesnio už šviežiai iškeptą duoną. Tiesą sakant, norint išsikepti skanios ir sočios duonos, nebūtina pirkti brangios duonkepės, ją galima išsikepti paprastoje orkaitėje. Šiandien išsamiai aptarsime ruginės duonos gaminimo namuose receptą.
Žingsnis 1
Kvietinius miltus išminkykite su "Opahka". Įpilkite šiek tiek aliejaus ir druskos ir pradėkite minkyti tešlą. Tai galite daryti rankomis arba naudoti planetinę maišyklę.
Žingsnis 2
Iš gautos tešlos suformuokite gumulą ir uždengę rankšluosčiu palaikykite valandą.
Žingsnis 3
Tešla turėtų pakilti. Suformuokite iš jos kepaliuką. Dėkite ant pergamento į stiklinį indą ir vėl uždenkite rankšluosčiu 40 minučių. Atlikus visas šias procedūras, duoną galima dėti į orkaitę 35-40 minučių. Geriau pasirinkti "konvekcijos" režimą.
Žingsnis 4
Po 40 minučių išimkite duoną iš orkaitės ir leiskite jai atvėsti. Skonis bus dieviškas!
Kategorijos