Ruginiai pyragėliai ant kefyro pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-29

Ruginiai pyragėliai ant kefyro

Plokščia duona yra tradicinis Azijos patiekalas, kuriuo pakeičiama duona. Jis kepamas iš kvietinių miltų, kartais į jį dedama įvairių įdarų. Ruginiai plokštainiai ant kefyro be mielių, kepti orkaitėje, tinka tiems, kurie stebi figūrą, nes turi mažiau kalorijų. Be to, tai puikus pasirinkimas tiems, kurie nenaudoja mielių. Paprastas žingsnis po žingsnio receptas leis jums paruošti šį patiekalą be vargo. Miltai gali būti malti arba sijoti. Rinkitės kefyrą, kurio riebumas yra 2,5 %. Medų galima pakeisti šaukštu cukraus.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
210 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
38 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.05/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ruginiai pyragėliai ant kefyro Žingsnis 1
Pagal mūsų receptą pradėkite ruošti ruginių plokštainio kefyro tešlą. Į miltus įberkite šaukštelį sodos ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Ruginiai pyragėliai ant kefyro Žingsnis 2
Paimkite atskirą gilų indą ir supilkite į jį kefyrą. Įpilkite 1 valgomąjį šaukštą medaus ir tiek pat augalinio aliejaus. Įberkite druskos. Viską gerai išmaišykite. Geriau tai daryti plaktuvu arba šakute. Plakiniai ruošiami be mielių, todėl jų dėti nereikia.

Žingsnis 3

Ruginiai pyragėliai ant kefyro Žingsnis 3
Užminkykite tešlą. Į kefyro mišinį nedidelėmis porcijomis suberkite ruginius miltus ir sodą. Iš pradžių išmaišykite šakute. Kai tik tešla įgaus formą, padėkite ją ant stalo ir minkykite rankomis dar 5-8 minutes. Rankų delnais suformuokite iš tešlos dešrelę, sukdami ją pirmyn ir atgal.

Žingsnis 4

Ruginiai pyragėliai ant kefyro Žingsnis 4
Suformuokite pyragėlius. Supjaustykite dešrą vienodais gabalėliais. Tešlą iškočiokite tarp delnų, kad gautųsi rutuliukai. Išminkykite juos rankomis tiesiai ant stalo. Plakiniai turi būti maždaug 7 mm storio.

Žingsnis 5

Ruginiai pyragėliai ant kefyro Žingsnis 5
Kepkite bandeles orkaitėje. Sudėkite jas ant kepimo skardos ir kelis kartus subadykite šakute, kad nuo karščio nepakiltų. Dėkite į orkaitę ir kepkite 15 minučių. Kaip matote, receptas gana paprastas. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos