Publikavimo data: 2024-05-19
Ruginis paplotėlis
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite 4/5 grietinės, cukrų, druską ir vieną kiaušinį.
Žingsnis 2
Tada palaipsniui suberkite ruginius miltus, įberkite sodos. Prieš tai sodą geriau užgesinti actu. Visus ingredientus gerai išmaišykite ir užminkykite tešlą. Iš tešlos suformuokite rutulį, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve 30 minučių.
Žingsnis 3
Kitame dubenyje pagaminkite varškės įdarą. Į varškę įmaišykite likusią grietinę, cukrų ir vištos kiaušinį. Visus ingredientus gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Paimkite švarų kepimo indą ir patepkite jį sviestu. Išimkite ruginę tešlą iš šaldytuvo, pirštais paskirstykite ją ant formos dugno ir sienelių. Formoje esančią tešlą be įdaro 10 minučių pašaukite į 180 C įkaitintą orkaitę. Tai leis tešlai iškepti ir neprisigerti drėgmės iš varškės įdaro. Tada formą su tešla išimkite iš orkaitės. Varškės įdarą sudėkite į ruošinį.
Žingsnis 5
Kepkite ruginius vaflius iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 50 minučių. Kai pyragas bus paruoštas, atvėsinkite jį išimdami kepimo skardą iš orkaitės. Palikite pyragą atvėsti 5-10 minučių. Paruošta!
Kategorijos