Ruginis paplotėlis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Ruginis paplotėlis

Gaminimo laikas
95 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
213 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
23 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.3/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ruginis paplotėlis Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite 4/5 grietinės, cukrų, druską ir vieną kiaušinį.

Žingsnis 2

Ruginis paplotėlis Žingsnis 2
Tada palaipsniui suberkite ruginius miltus, įberkite sodos. Prieš tai sodą geriau užgesinti actu. Visus ingredientus gerai išmaišykite ir užminkykite tešlą. Iš tešlos suformuokite rutulį, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve 30 minučių.

Žingsnis 3

Ruginis paplotėlis Žingsnis 3
Kitame dubenyje pagaminkite varškės įdarą. Į varškę įmaišykite likusią grietinę, cukrų ir vištos kiaušinį. Visus ingredientus gerai išmaišykite.

Žingsnis 4

Ruginis paplotėlis Žingsnis 4
Paimkite švarų kepimo indą ir patepkite jį sviestu. Išimkite ruginę tešlą iš šaldytuvo, pirštais paskirstykite ją ant formos dugno ir sienelių. Formoje esančią tešlą be įdaro 10 minučių pašaukite į 180 C įkaitintą orkaitę. Tai leis tešlai iškepti ir neprisigerti drėgmės iš varškės įdaro. Tada formą su tešla išimkite iš orkaitės. Varškės įdarą sudėkite į ruošinį.

Žingsnis 5

Ruginis paplotėlis Žingsnis 5
Kepkite ruginius vaflius iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 50 minučių. Kai pyragas bus paruoštas, atvėsinkite jį išimdami kepimo skardą iš orkaitės. Palikite pyragą atvėsti 5-10 minučių. Paruošta!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos