Publikavimo data: 2025-08-20
Ryžių miltų keksiukai su braškėmis
Keksiukai dažnai painiojami su bandelėmis, tačiau tai skirtingi kulinariniai gaminiai. Pagrindinis skirtumas yra kepimo technologija - sausieji ir drėgnieji ingredientai minkomi atskirai. Sudėjus produktus, jie sumaišomi, o ne suplakami. Tešloje dažnai paliekami galimi gumuliukai, kad būtų pikantiškiau. Keksiukai kepami nedidelėse silikoninėse formelėse, kurios turėtų būti pripildytos iki pusės arba dviejų trečdalių. Formelių dugną galima patepti sviestu, kad būtų lengviau išimti.
Žingsnis 1
Paruoškite keksiukų tešlą. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir suberkite cukrų. Mišinį plakite mikseriu, pradėdami nuo mažo greičio ir palaipsniui didindami galią. Plona srovele supilkite pieną ir augalinį aliejų. Vėl plakite ir suberkite miltus bei kepimo miltelius. Sumaišykite ingredientus ir užminkykite tešlą.
Žingsnis 2
Iškepkite keksiukus. Keksiukų formeles lengvai patepkite augaliniu aliejumi arba išklokite popierinėmis keksiukų formelėmis. Supilkite tešlą į formeles, užpildydami jas maždaug iki pusės. Ant viršaus išdėliokite uogas ir šiek tiek jas paskandinkite tešloje. Keksiukus kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.
Kategorijos