Ryžių miltų keksiukai su braškėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Ryžių miltų keksiukai su braškėmis

Keksiukai dažnai painiojami su bandelėmis, tačiau tai skirtingi kulinariniai gaminiai. Pagrindinis skirtumas yra kepimo technologija - sausieji ir drėgnieji ingredientai minkomi atskirai. Sudėjus produktus, jie sumaišomi, o ne suplakami. Tešloje dažnai paliekami galimi gumuliukai, kad būtų pikantiškiau. Keksiukai kepami nedidelėse silikoninėse formelėse, kurios turėtų būti pripildytos iki pusės arba dviejų trečdalių. Formelių dugną galima patepti sviestu, kad būtų lengviau išimti.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
283 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
36 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.07/5 (14 bal.)

Žingsnis 1

Ryžių miltų keksiukai su braškėmis Žingsnis 1
Paruoškite keksiukų tešlą. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir suberkite cukrų. Mišinį plakite mikseriu, pradėdami nuo mažo greičio ir palaipsniui didindami galią. Plona srovele supilkite pieną ir augalinį aliejų. Vėl plakite ir suberkite miltus bei kepimo miltelius. Sumaišykite ingredientus ir užminkykite tešlą.

Žingsnis 2

Ryžių miltų keksiukai su braškėmis Žingsnis 2
Iškepkite keksiukus. Keksiukų formeles lengvai patepkite augaliniu aliejumi arba išklokite popierinėmis keksiukų formelėmis. Supilkite tešlą į formeles, užpildydami jas maždaug iki pusės. Ant viršaus išdėliokite uogas ir šiek tiek jas paskandinkite tešloje. Keksiukus kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, konditerijos desertai, paprastai, yra bendrų alergenų., per 30 minučių, pusryčiai, užkandis, keksiukai, kakavos desertai, tinklaraštininko receptai, Kalėdų desertai, receptų knyga, kiaušinių pusryčiai, sausainių desertai, kakavos keksiukai, Šokoladinis keksas

Kategorijos