Saldus apelsinų padažas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Saldus apelsinų padažas

Saldų apelsinų padažą lengva pasigaminti, jis tinka prie visų kepinių ir desertų. Saldumynai iš apelsinų gaminami jau kelis tūkstantmečius - nuo tada, kai apelsinai Kinijoje buvo pradėti auginti maždaug prieš 4500 metų. Įdomu tai, kad apelsinmedžiai gali gyventi 100-150 metų, o tokio medžio laja yra tokia pat didelė kaip suaugusio ąžuolo laja. Per metus apelsinmedis gali užauginti iki 40 tūkst. vaisių.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
78 kcal.
Angliavandeniai
19 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.13/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Saldus apelsinų padažas Žingsnis 1
Paruoškite apelsino žievelę ir sultis. Apelsino žievelę nutarkuokite smulkiausia tarka. Tada perpjaukite apelsiną per pusę ir išspauskite sultis rankine sulčiaspaude.

Žingsnis 2

Saldus apelsinų padažas Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Užvirinkite vandenį, sudėkite žievelę ir pavirkite 5 minutes. Tada supilkite citrinos sultis, apelsinų sultis, cukrų ir medų. Leiskite mišiniui atvėsti. Paimkite 10 ml šio mišinio ir jame atskieskite krakmolą. Tada įpilkite jį į mišinį ir virkite, kol padažas sutirštės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos