Publikavimo data: 2024-06-08
Saldus apelsinų padažas
Saldų apelsinų padažą lengva pasigaminti, jis tinka prie visų kepinių ir desertų. Saldumynai iš apelsinų gaminami jau kelis tūkstantmečius - nuo tada, kai apelsinai Kinijoje buvo pradėti auginti maždaug prieš 4500 metų. Įdomu tai, kad apelsinmedžiai gali gyventi 100-150 metų, o tokio medžio laja yra tokia pat didelė kaip suaugusio ąžuolo laja. Per metus apelsinmedis gali užauginti iki 40 tūkst. vaisių.
Žingsnis 1
Paruoškite apelsino žievelę ir sultis. Apelsino žievelę nutarkuokite smulkiausia tarka. Tada perpjaukite apelsiną per pusę ir išspauskite sultis rankine sulčiaspaude.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Užvirinkite vandenį, sudėkite žievelę ir pavirkite 5 minutes. Tada supilkite citrinos sultis, apelsinų sultis, cukrų ir medų. Leiskite mišiniui atvėsti. Paimkite 10 ml šio mišinio ir jame atskieskite krakmolą. Tada įpilkite jį į mišinį ir virkite, kol padažas sutirštės.
Kategorijos