Publikavimo data: 2025-08-20
Saldus gervuogių ir aviečių džemas
Manoma, kad uogienė atsirado senovės Graikijoje, kai graikai virė svarainius su medumi ant silpnos ugnies, kol gavosi klampi konsistencija. Laikui bėgant atsirado naujų uogienės variantų. Taigi šiandien yra apie tūkstantis skirtingų receptų. Vienu garsiausių laikomas džemas iš gervuogių ir aviečių, nes jų derinys suteikia neįprastą rūgščią natą. Ji puikiai tinka prie arbatos ar pyrago.
Žingsnis 1
Į keptuvę suberkite avietes ir gervuoges, suberkite cukrų. Viską gerai išmaišykite. Uždekite ant ugnies ir užvirkite, kai užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite 10 minučių.
Žingsnis 2
Įdėkite švarių mėtų ir bazilikų lapelių bei citrinos žievelės. Išmaišykite ir virkite dar 5 minutes. Nuimkite nuo ugnies ir palikite visiškai atvėsti. Perpilkite uogienę į tinkamo dydžio stiklainius ir uždarykite.
Kategorijos