Šaldytas aviečių šerbetas su braškėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Šaldytas aviečių šerbetas su braškėmis

Sorbetas arba šerbetas - tai šaldytas desertas, kuris yra vaisių arba uogų ledų rūšis. Tokio patiekalo privalumas - paprastas paruošimas. Rinkdamiesi šaldytas uogas desertui, patikrinkite pakuotę, ar joje yra daug šaldytų gabalėlių. Jų buvimas rodo netinkamą produkto laikymą ir pakartotinį užšaldymą. Braškės ir avietės nesuges, tačiau gali prarasti savo skonį.
Gaminimo laikas
370 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
191 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
14 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.06/5 (17 bal.)

Žingsnis 1

Šaldytas aviečių šerbetas su braškėmis Žingsnis 1
Uogas sutrinkite su cukrumi. Šaldytas avietes ir braškes sudėkite į gilų dubenį arba puodą. Suberkite pusę cukraus pudros. Ingredientus sutrinkite panardinamuoju maišytuvu.

Žingsnis 2

Šaldytas aviečių šerbetas su braškėmis Žingsnis 2
Paruoškite desertui skirtą grietinėlės mišinį. Į dubenį sudėkite trynius ir suberkite likusį cukraus pudrą. Sudedamąsias dalis plakite mikseriu kaitindami vandens vonelėje, kol masė taps tiršta ir balta. Tada nuolat maišydami mišinį atvėsinkite. Pradėkite plakti grietinėlę, dalimis į ją įmaišydami trynius. Tada įmaišykite maždaug 4/5 uogų tyrės.

Žingsnis 3

Šaldytas aviečių šerbetas su braškėmis Žingsnis 3
Baigkite ruošti šerbetą. Uždenkite formą maistine plėvele. Į formą supilkite pusę uogų ir grietinėlės mišinio ir įdėkite į šaldytuvą 30-35 minutėms. Tada į vidurį sudėkite likusią uogų tyrę. Ant viršaus užpilkite kitą pusę uogų kremo.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
šaldymas, desertai, grietinėlės ir pieno desertai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, žalumynų sezonas, ledai, receptų knyga, kondensuoto pieno ledai

Kategorijos