Publikavimo data: 2024-06-15
Šaldytų uogų plombier
Kitaip nei įprasti vaisiniai ledai, kurie gaminami iš sulčių, sumaišytų su vandeniu, šie ledai gaminami iš vaisių tyrės ir cukraus sirupo. Kad ledų konsistencija būtų minkštesnė ir švelnesnė, uogas pertrinkite per sietelį arba marlę. Galite nusipirkti šaldytų uogų arba pasigaminti jų patys. Prieš šaldymą uogas nuplaukite, atskirkite kauliukus ir išdžiovinkite. Uogas geriau kelioms valandoms įdėti ant padėklo į šaldiklį ir tada supakuoti į indelius tolesniam laikymui.
Žingsnis 1
Paruoškite obuolius. Kepimo skardą išklokite pergamentu ir sudėkite sveikus obuolius. Kepkite obuolius 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Iškepę šaukštu išimkite iš obuolių šerdį ir nulupkite juos. Tada minkštimą perkelkite į dubenį ir sutrinkite trintuvu.
Žingsnis 2
Užvirkite cukraus sirupą. Į puodą supilkite 1,5 puodelio vandens ir suberkite cukrų. Pastatykite ant silpnos ugnies ir užvirinkite cukraus sirupą. Atskirame dubenyje likusiame vandenyje ištirpinkite krakmolą. Tada krakmolo tirpalą supilkite į cukraus sirupą ir nuolat maišydami virkite, kol sutirštės.
Žingsnis 3
Sumaišykite ingredientus. Kruopščiai sumaišykite cukraus sirupą, uogų tyrę ir obuolių padažą ir supilkite į formeles arba išpilstykite į plastikinį indą. Dėkite į šaldiklį 3 valandoms. Kad leduose nesusidarytų ledo kristalų, kas 40-60 minučių mišinį pamaišykite. Ledų mažose silikoninėse formelėse maišyti nereikia.
Kategorijos