Publikavimo data: 2025-08-20
Salotos su kalmarais ir alyvuogėmis
"Squid" yra nuostabus produktas. Viena vertus, naudingas, dietinis ir labai maistingas. Kita vertus - originalus. Moliusko forma leidžia jį lengvai supjaustyti ir supjaustyti gražiais žiedais, kurie papuoš bet kokį patiekalą. Paruoškite skanių salotų su kalmarais ir alyvuogėmis. Tai tos pačios alyvuogės, tik juodos spalvos, kuriose gausu cukrų, baltymų, vitaminų ir mineralinių druskų. Užkandis pasižymi įdomiu patiekimu.
Žingsnis 1
Pasirūpinkite krevetėmis ir kalmarais. Puode užvirinkite vandenį. Kalmarus nusausinkite. Pasūdykite, pavirkite 1-2 minutes. Karkvabalius ištraukite skepetaite iš vandens ir atvėsinkite. Krevetėms tokiu pat būdu užvirinkite vandenį. Sudėkite jūros gėrybes ir virkite 3 minutes. Kai krevetės bus paruoštos, atvėsinkite jas ir perpjaukite pusiau. Kalmarus supjaustykite žiedais.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Česnaką išspauskite per presą ir suberkite petražoles. Supilkite augalinį aliejų, sojų padažą, cukrų ir citrinos sultis. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Ant didelės lėkštės padėkite apvalų daiktą (stiklinę be rankenos, stiklainį ir pan.). Aplink jį išdėliokite salotų lapus. Ant viršaus išdėliokite krevetes, tada alyvuoges ir pomidorus. Ant viršaus užpilkite padažą.
Kategorijos