Publikavimo data: 2025-08-16
Salotos su kalmarais ir alyvuogių aliejumi
Teiginiai apie alyvuogių aliejaus naudą yra ne geras viešųjų ryšių triukas, o tiesa. Jame yra iki 77 % oleino rūgšties (omega-9). Tuo tarpu saulėgrąžų aliejuje jos yra tik 16 %. Tuo tarpu alyvuogių aliejaus nereikėtų apdoroti dideliu karščiu, kad būtų išsaugotos naudingosios medžiagos. Tačiau juo galima gardinti salotas, kurios nuo tokio priedo tampa tik gardesnės. Paruoškite lengvas salotas su kalmarais ir alyvuogių aliejumi. Į užkandį dedama konservuotų alyvuogių, kad jis įgautų sodrų skonį.
Žingsnis 1
Marinuokite kalmarus. Sumaišykite citrinos sultis, garstyčias, druską, šaukštą aliejaus ir česnaką. Sumaišykite kalmarų žiedus su šiuo mišiniu ir palikite 20 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas su kalmarais ir alyvuogių aliejumi. Marinuotas jūros gėrybes sudėkite į vazą. Sudėkite pomidorus, saldžiąją papriką, alyvuoges, "Iceberg" salotas, druską ir pipirus. Apšlakstykite likusiu alyvuogių aliejumi ir išmaišykite.
Kategorijos