Salotos su kalmarais ir augaliniu aliejumi pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Salotos su kalmarais ir augaliniu aliejumi

Į salotas pridėjus augalinių aliejų, naudingųjų medžiagų įsisavinimas iš sudedamųjų dalių padidėja kelis kartus. Tai ypač pasakytina apie vaisius ir daržoves, kuriose gausu karotino, o patys aliejai prisotina organizmą sveikaisiais riebalais. Pabandykite paruošti salotas su kalmarais ir augaliniu aliejumi. Norėdami tai padaryti, į virtus kalmarus sudėkite morkas ir svogūnus ir užpilkite aliejumi. Idealūs aliejai yra šalto spaudimo alyvuogių aliejus, sezamų aliejus, garstyčių aliejus arba jų mišinys.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
151 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.17/5 (42 bal.)

Žingsnis 1

Salotos su kalmarais ir augaliniu aliejumi Žingsnis 1
Paruoškite kepinius. Morkas sutarkuokite korėjietiška morkų tarka. Keptuvėje įkaitinkite 2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus ir ant vidutinės ugnies 5 minutes pakepinkite morkas. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, sudėkite į keptuvę su morkomis ir reguliariai maišydami kepkite dar 5 minutes.

Žingsnis 2

Salotos su kalmarais ir augaliniu aliejumi Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Kalmarus 2 minutes pavirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite ir supjaustykite šiaudeliais. Sumaišykite kalmarus su kepintomis morkomis ir svogūnais, pagardinkite druska ir pipirais, įpilkite likusio augalinio aliejaus. Gerai išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos