Publikavimo data: 2025-08-16
Salotos su kalmarais ir augaliniu aliejumi
Į salotas pridėjus augalinių aliejų, naudingųjų medžiagų įsisavinimas iš sudedamųjų dalių padidėja kelis kartus. Tai ypač pasakytina apie vaisius ir daržoves, kuriose gausu karotino, o patys aliejai prisotina organizmą sveikaisiais riebalais. Pabandykite paruošti salotas su kalmarais ir augaliniu aliejumi. Norėdami tai padaryti, į virtus kalmarus sudėkite morkas ir svogūnus ir užpilkite aliejumi. Idealūs aliejai yra šalto spaudimo alyvuogių aliejus, sezamų aliejus, garstyčių aliejus arba jų mišinys.
Žingsnis 1
Paruoškite kepinius. Morkas sutarkuokite korėjietiška morkų tarka. Keptuvėje įkaitinkite 2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus ir ant vidutinės ugnies 5 minutes pakepinkite morkas. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, sudėkite į keptuvę su morkomis ir reguliariai maišydami kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Kalmarus 2 minutes pavirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite ir supjaustykite šiaudeliais. Sumaišykite kalmarus su kepintomis morkomis ir svogūnais, pagardinkite druska ir pipirais, įpilkite likusio augalinio aliejaus. Gerai išmaišykite.
Kategorijos