Publikavimo data: 2025-08-19
Salotos su kalmarais ir bulvėmis
Salotos iš kalmarų su bulvėmis pasirodo labai sočios. Kad patiekalas būtų skanus, bulves reikia išvirti saujoje, o atvėsusias nulupti. Bulvių tėvynė yra Pietų Amerika, o Rusijoje jos atsirado Petro Didžiojo dėka, kuris jas atvežė iš Europos. Belgijoje yra net bulvių istorijai skirtas muziejus. Jame pasakojama apie bulvių klajones po pasaulį, aprašomi įvairūs jų paruošimo būdai. Tarp jų tikriausiai yra ir panašių salotų.
Žingsnis 1
Supjaustykite produktus. Kiaušinį, bulves ir agurką supjaustykite mažais kubeliais, svogūną - pusžiedžiais, sūrį - juostelėmis.
Žingsnis 2
Baigkite ruošti salotas. Į salotinę sudėkite kalmarų mėsą, bulves, kiaušinį, svogūną, agurkus ir sūrį. Užpilkite majonezu, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Kruopščiai išmaišykite salotas.
Kategorijos