Publikavimo data: 2025-08-19
Salotos su kalmarais ir karališkosiomis krevetėmis
Kalmarai padeda palaikyti skydliaukės sveikatą ir yra naudingi virškinimo organams. Karališkosios krevetės nuo standartinių krevečių pirmiausia skiriasi savo dydžiu. Šiuolaikiniai tyrimai rodo, kad krevečių valgymas naudingas širdies ir kraujagyslių sistemai ir skatina svorio metimą. Turtinga šių vėžiagyvių sudėtis padeda išlaikyti jaunatvišką odą ir gražius plaukus.
Žingsnis 1
Paruoškite jūros gėrybes. Karališkąsias krevetes 5 minutes pavirkite verdančiame vandenyje, jei prieš užšaldant jos buvo termiškai apdorotos. Jei jos neapdorotos, virimo laiką pailginkite iki 7 minučių. Nulupkite krevetes. Į pasūdytą verdantį vandenį įmeskite kalmarų skerdenas. Palaikykite juos apie 40 sekundžių ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 2
Supjaustykite produktus. Kiaušinius, sūrį ir krabų mėsą atskirai sutarkuokite smulkia trintuve. Smulkiai sukapokite krapus. Alyvuoges supjaustykite žiedais, kalmarus - mažais kubeliais. Krevetes supjaustykite pagal pageidavimą.
Žingsnis 3
Suformuokite salotas. Produktus išdėliokite sluoksniais tokia tvarka: kiaušiniai, majonezas, alyvuogės, krabų lazdelės, majonezas, krapai, sūris, majonezas, kalmarai, majonezas, krevetės.
Kategorijos