Publikavimo data: 2025-08-17
Salotos su kalmarais ir kiaušinių blyneliais
Ruošiant salotas su kalmarais ir kiaušinių blyneliais namuose tvyros neįtikėtinas aromatas. Patiekalas bus sotus ir sveikas. Kiaušinių blyneliai papildo švelnų kalmarų skonį, o daržovių kepimas suteikia sultingumo ir pikantiškumo. Patiekalą galima patiekti kaip užkandį, garnyrą arba vakarienei kaip atskirą patiekalą. Jei norite, salotas papildykite šviežiomis daržovėmis, kurios niekada nebūna nereikalingos. Besilaikantiems dietos padažą pakeiskite natūraliu jogurtu ir virtomis morkomis bei kiaušiniais.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Į įkaitintą keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus ir 7-10 minučių pakepinkite svogūnus ir morkas. Tada viename dubenyje įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, pipirų ir suplakite šakute. Įkaitinkite kitą keptuvę su aliejumi ir supilkite dalį kiaušinių mišinio. Kepkite 5 minutes. Taip iškepkite visus blynus, tada supjaustykite juos nedidelėmis juostelėmis.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Į gilų dubenį sudėkite kalmarų žiedus, kepintas morkas ir svogūnus, griežinėliais supjaustytus kiaušinių blynelius. Užpilkite majonezu ir išmaišykite.
Kategorijos