Publikavimo data: 2025-08-16
Salotos su kalmarais ir obuoliais
Kalmarai yra viena iš labiausiai prieinamų jūros gėrybių, kurios visada parduodamos. Pabandykite pasigaminti paprastas, bet labai malonaus skonio salotas su kalmarais ir obuoliais. Jos bus sultingos, gaivios, lengvos, su neįprastu rūgščiai saldžiu prieskoniu. Kaip padažą geriau naudoti majonezą su citrinos sultimis. Tačiau jei norite sumažinti salotų kaloringumą, vietoj majonezo naudokite neriebią grietinę arba graikišką jogurtą. Salotas pagardinkite šaukšteliu garstyčių arba sojų padažo.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Kalmarus 2 minutes virkite pasūdytame vandenyje, nusausinkite šaltame vandenyje ir supjaustykite plonais griežinėliais. Smulkiai supjaustykite kiaušinius ir obuolį.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Salotinėje sumaišykite griežinėliais supjaustytus kalmarus, vištienos kiaušinius, žalią obuolį ir konservuotus žaliuosius žirnelius. Į majonezą įberkite juodųjų pipirų, druskos ir citrinos sulčių. Užpilkite salotas, viską gerai išmaišykite.
Kategorijos