Publikavimo data: 2025-08-16
Salotos su kalmarais ir Pekino kopūstais
Yra daugiau kaip 300 rūšių kalmarų, tačiau ne visi jie valgomi. Valgomi kalmarai iš šiltųjų Kinijos, Japonijos, Vietnamo, Korėjos, Pietų Amerikos ir Afrikos vandenų. Moliuskai taip pat renkami Rusijos jūrose - Ochotsko ir Beringo jūrose. Paprastai parduodami paprastieji, vadinamieji ir argentinietiškieji kalmarai. Iš šių puikių jūros gėrybių galima lengvai paruošti skanių ir labai sveikų salotų su Pekino kopūstais.
Žingsnis 1
Pasirūpinkite kalmarais. Apvirkite skerdenas vandenyje. Nuimkite plėvelę. Įdėkite į verdantį vandenį. Virkite 5 minutes. Atvėsinkite, supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas su kalmarais ir Pekino kopūstais. Į salotinę sudėkite kalmarų žiedus, agurkus ir Pekino kopūstus. Sudėkite svogūnus, kiaušinius ir grietinę. Įberkite druskos, pipirų. Išmaišykite.
Kategorijos