Publikavimo data: 2025-08-18
Salotos su kalmarais ir pipirais
Kalmarų salotos su saldžiaisiais pipirais - skanus dietinis patiekalas. Saldžiosios paprikos tėvynė - Pietų Amerika, o sovietmečiu ji tapo "bulgariška", nes daugiausia buvo auginama Bulgarijoje. Pipirai turi daug vitamino C, šis rodiklis didesnis nei citrinos. Jis pelnytai vadinamas "grožio daržove", nes turi nuostabų poveikį plaukams, odai ir nagams. Ji taip pat skatina "laimės hormono" gamybą.
Žingsnis 1
Supjaustykite maistą. Svogūną supjaustykite plonais žiedais, o česnaką smulkiai sukapokite. Jei alyvuogės didelės, supjaustykite jas žiedais. Paprikas supjaustykite plonomis juostelėmis, o kalmarus - plonais žiedais.
Žingsnis 2
Apkepkite kalmarų gabalėlius. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir ant didelės ugnies 1 minutę kepkite kalmarų žiedus. Išjunkite ugnį, apšlakstykite sojų padažu ir palikite maždaug 5 minutes pastovėti.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą ir baigkite ruošti salotas. Sumaišykite sojų padažą, pipirų mišinį, balzaminį actą ir 3 valgomuosius šaukštus saulėgrąžų aliejaus. Sudėkite daržoves ir kalmarus į salotinę, užpilkite padažu ir išmaišykite. Dėkite salotas į šaldytuvą 15 minučių.
Kategorijos