Publikavimo data: 2025-08-16
Salotos su kalmarais ir žaliaisiais svogūnais
Salotos su kalmarais ir žaliaisiais svogūnais yra universalus užkandis, kurį galima dėti ant stalo kaip atskirą patiekalą arba patiekti kaip užkandį tartaletėse. Kalmarų mėsos skonis ir minkštumas priklauso nuo tinkamo jūros gėrybių išvalymo ir paruošimo. Būtinai pašalinkite odą ir visas plėveles, kurios suteikia moliuskui kietumo. Visas kalmaras verdamas ne ilgiau kaip 5 minutes, supjaustyta skerdena - 2-3 minutes, mentės, smulkūs individai ir žiedai - 1-2 minutes.
Žingsnis 1
Paruoškite kalmarus. Sudėkite skerdenas į dubenį, užpilkite verdančiu vandeniu. Atvėsinkite, nuplaukite. Nuimkite viršutinę odą ir plėves. Kalmarus išverskite, nulupkite vidų. Įmeskite į verdantį vandenį 2-3 minutėms. Paruoštas jūros gėrybes smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 2
Išvirkite kiaušinius. Į nedidelį dubenėlį įpilkite šalto vandens. Po vieną įmuškite kiaušinius, stengdamiesi jų nesudaužyti. Užvirus virkite ant vidutinės ugnies 8-10 minučių. Perkelkite į šaltą vandenį 5-7 minutėms. Nulupkite, susmulkinkite.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas su kalmarais ir žaliaisiais svogūnais. Į dubenį sudėkite kalmarus, svogūnus ir kiaušinius. Apibarstykite druska. Užpilkite majonezu. Išmaišykite.
Kategorijos