Salotos su kalmarais ir žaliaisiais svogūnais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Salotos su kalmarais ir žaliaisiais svogūnais

Salotos su kalmarais ir žaliaisiais svogūnais yra universalus užkandis, kurį galima dėti ant stalo kaip atskirą patiekalą arba patiekti kaip užkandį tartaletėse. Kalmarų mėsos skonis ir minkštumas priklauso nuo tinkamo jūros gėrybių išvalymo ir paruošimo. Būtinai pašalinkite odą ir visas plėveles, kurios suteikia moliuskui kietumo. Visas kalmaras verdamas ne ilgiau kaip 5 minutes, supjaustyta skerdena - 2-3 minutes, mentės, smulkūs individai ir žiedai - 1-2 minutes.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
118 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.89/5 (28 bal.)

Žingsnis 1

Salotos su kalmarais ir žaliaisiais svogūnais Žingsnis 1
Paruoškite kalmarus. Sudėkite skerdenas į dubenį, užpilkite verdančiu vandeniu. Atvėsinkite, nuplaukite. Nuimkite viršutinę odą ir plėves. Kalmarus išverskite, nulupkite vidų. Įmeskite į verdantį vandenį 2-3 minutėms. Paruoštas jūros gėrybes smulkiai supjaustykite.

Žingsnis 2

Salotos su kalmarais ir žaliaisiais svogūnais Žingsnis 2
Išvirkite kiaušinius. Į nedidelį dubenėlį įpilkite šalto vandens. Po vieną įmuškite kiaušinius, stengdamiesi jų nesudaužyti. Užvirus virkite ant vidutinės ugnies 8-10 minučių. Perkelkite į šaltą vandenį 5-7 minutėms. Nulupkite, susmulkinkite.

Žingsnis 3

Salotos su kalmarais ir žaliaisiais svogūnais Žingsnis 3
Paruoškite salotas su kalmarais ir žaliaisiais svogūnais. Į dubenį sudėkite kalmarus, svogūnus ir kiaušinius. Apibarstykite druska. Užpilkite majonezu. Išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos