Publikavimo data: 2025-08-20
Salotos su marinuotais kalmarais
Salotos su marinuotais kalmarais - pikantiškas ir skanus patiekalas, puikiai tinkantis tiek šventiniams, tiek kasdieniams patiekalams. Ruošiant salotas svarbu tinkamai išvirti kalmarų skerdeną, kad ji būtų minkšta. Taip pat labai svarbu jūros gėrybes tinkamai pamarinuoti. Jei norite sutrumpinti salotų gaminimo laiką, galite naudoti parduotuvėje pirktus konservuotus kalmarus. Tačiau vis tiek bus skanesni su naminiu marinatu.
Žingsnis 1
Marinuokite kalmarus. Puode užvirinkite vandenį, įberkite druskos. Į verdantį vandenį 1 minutei panardinkite kalmarų skerdenas. Tada atvėsinkite ir nulupkite. Marinatui sumaišykite balzaminį actą, 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus, cukrų ir sojų padažą. Užpilkite marinatu kalmarų skerdenas ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Marinuotus kalmarus supjaustykite žiedais. Agurką supjaustykite griežinėliais. Ilgas korėjietiškas morkas perpjaukite per pusę. Visus ingredientus sudėkite į salotinę. Supilkite likusį aliejų ir atsargiai išmaišykite.
Kategorijos