Publikavimo data: 2025-08-19
Salotos su virtais kalmarais
Kalmarai dera su kiaušiniais, sūriu ir majonezu. Ypatingą saldžiarūgštį skonį šioms salotoms suteikia obuoliai. Kad patiekalas būtų skanus, svarbu pasirinkti tinkamus kalmarus. Jei kalmarų skerdenos buvo atšildytos kelis kartus, jų skoninės savybės prarandamos. Pirmenybę teikite žaliems kalmarams. Atkreipkite dėmesį į po oda esančios mėsos spalvą - ji turi būti šviesiai kreminė. Labai balta spalva gali būti ženklas, kad mėsa buvo apdorota cheminiu junginiu.
Žingsnis 1
Paruoškite kiaušinių blynus. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius, pagal skonį įberkite druskos ir išmaišykite, kad gautųsi vientisa konsistencija. Iškepkite blynus. Nelaikykite jų ilgai ant ugnies, tik tiek, kad šiek tiek paruduotų. Leiskite blynams atvėsti.
Žingsnis 2
Supjaustykite maistą. Svogūną supjaustykite plonomis plunksnelėmis, pasūdykite ir 1 min. užpilkite verdančiu vandeniu, nusausinkite ir šiek tiek nuspauskite. Kalmarų karkasus ir blynus supjaustykite plonais griežinėliais. Obuolį susmulkinkite korėjietiška morkų tarka.
Žingsnis 3
Baigkite ruošti salotas. Visus paruoštus produktus sudėkite į salotinę, įpilkite majonezo, įberkite druskos ir maltų pipirų. Išmaišykite.
Kategorijos