Publikavimo data: 2024-06-15
Šalti ledai
Mėgstantiems ne tik klasikinius grietininius ledus, bet ir gaivius ledus iš uogų ir vaisių, galite pasigaminti originalų desertą, kuris sėkmingai sujungia šiuos du skanėstus - plombyrą su vaisių ledu. Sodrus, kreminis dvigubos grietinėlės ir saldaus kondensuoto pieno skonis puikiai derės su lengvu ir šiek tiek traškiu ledu iš šviežių braškių ir rūgščių kivių. Tereikia turėti kantrybės palaukti, kol kreminis uogų skanėstas užšals.
Žingsnis 1
Paruoškite ledus. Atvėsusią grietinėlę supilkite į gilų dubenį, suberkite vanilinį cukrų ir plakite mikseriu dideliu greičiu iki vientisos ir purios masės. Į dubenį su grietinėle supilkite sutirštintą pieną ir dar 10-15 min. plakite iki vientisos masės. Supilkite masę į indą, uždenkite ir padėkite į šaldiklį 3 valandoms.
Žingsnis 2
Paruoškite vaisių ledą. Sudėkite vandenį ir cukrų į puodą, pastatykite ant vidutinės ugnies ir maišydami užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir virkite, kol cukrus ištirps. Įpilkite citrinos sulčių. Atskirai trintuvu sutrinkite braškes ir kivius. Pusę cukraus sirupo supilkite į indą su braškėmis, o kitą pusę - į indą su kiviais. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite ledus su vaisiniais ledais. Į kiekvienos stiklinės dugną įpilkite po 4 valgomuosius šaukštus braškių mišinio. Ant viršaus uždėkite šaldytų ledų rutuliuką ir užpilkite likusiomis braškėmis bei sirupu. Į stiklines įkiškite ledinukų lazdeles ir dėkite į šaldiklį, kol užšals 4-6 valandoms. Tą patį padarykite ir su kapotų kivių mišiniu bei likusiais ledais.
Kategorijos