Šalti ledai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Šalti ledai

Mėgstantiems ne tik klasikinius grietininius ledus, bet ir gaivius ledus iš uogų ir vaisių, galite pasigaminti originalų desertą, kuris sėkmingai sujungia šiuos du skanėstus - plombyrą su vaisių ledu. Sodrus, kreminis dvigubos grietinėlės ir saldaus kondensuoto pieno skonis puikiai derės su lengvu ir šiek tiek traškiu ledu iš šviežių braškių ir rūgščių kivių. Tereikia turėti kantrybės palaukti, kol kreminis uogų skanėstas užšals.
Gaminimo laikas
580 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
222 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
21 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.93/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šalti ledai Žingsnis 1
Paruoškite ledus. Atvėsusią grietinėlę supilkite į gilų dubenį, suberkite vanilinį cukrų ir plakite mikseriu dideliu greičiu iki vientisos ir purios masės. Į dubenį su grietinėle supilkite sutirštintą pieną ir dar 10-15 min. plakite iki vientisos masės. Supilkite masę į indą, uždenkite ir padėkite į šaldiklį 3 valandoms.

Žingsnis 2

Šalti ledai Žingsnis 2
Paruoškite vaisių ledą. Sudėkite vandenį ir cukrų į puodą, pastatykite ant vidutinės ugnies ir maišydami užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir virkite, kol cukrus ištirps. Įpilkite citrinos sulčių. Atskirai trintuvu sutrinkite braškes ir kivius. Pusę cukraus sirupo supilkite į indą su braškėmis, o kitą pusę - į indą su kiviais. Gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Šalti ledai Žingsnis 3
Paruoškite ledus su vaisiniais ledais. Į kiekvienos stiklinės dugną įpilkite po 4 valgomuosius šaukštus braškių mišinio. Ant viršaus uždėkite šaldytų ledų rutuliuką ir užpilkite likusiomis braškėmis bei sirupu. Į stiklines įkiškite ledinukų lazdeles ir dėkite į šaldiklį, kol užšals 4-6 valandoms. Tą patį padarykite ir su kapotų kivių mišiniu bei likusiais ledais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos