Publikavimo data: 2024-06-08
Šarlotė su abrikosais multicooker keptuvėje
Šarlotei reikia skirti tiek pat dėmesio, kiek ir bet kuriam kitam sausainiui. Svarbu kepant neatidaryti orkaitės bent pirmas 10-15 minučių - taip tešla iškeps ant viršaus ir nenusės. Visada stenkitės laikytis kepimo taisyklių, nes net ir nedidelis pokytis gali padaryti biskvitą per standų arba per ploną. Šarlotės aukštis priklauso nuo baltymų plakimo laiko ir intensyvumo. Kuo geriau ištirpsta cukrus, kuo mišinys purus ir baltesnis, tuo aukštesnė ir švelnesnė šarlotė.
Žingsnis 1
Įmuškite kiaušinius. Įmuškite kiaušinius į gilų dubenį, suberkite druską ir vanilę. Suberkite mikserį į kiaušinius ir suplakite juos į purią masę. Pradėkite nuo nedidelio greičio, vis didindami iki didelio. Neišjungdami mikserio, plona srovele į kiaušinių masę supilkite cukrų. Toliau plakite dar 7-8 minutes, kol masė taps šviesios spalvos ir padvigubės.
Žingsnis 2
Suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Palaipsniui persijokite miltus per sietelį į kiaušinių masę. Kiekvieną kartą tešlą išmaišykite mentele arba šaukštu. Tada į tešlą sudėkite supjaustytus abrikosus ir atsargiai išmaišykite mentele.
Žingsnis 3
Pradėkite kepti šarlotę. Supilkite tešlą į multicookerio dubenį, išlyginkite ją ir įjunkite "Kepimo" režimą 60 minučių. Uždarykite dangtį ir neatidarykite jo, kol išgirsite signalą. Šarlotės paruošimą patikrinkite dantų krapštuku. Kai iškeps, atidarykite dangtį 20-30 minučių, tada išimkite dubenį ir apverskite šarlotę ant lėkštės. Nuimkite popierių ir palikite atvėsti.
Kategorijos