Publikavimo data: 2025-08-18
Šarlotė su karamelizuotais obuoliais
Šarlotės obuoliai dėl karamelės tampa labai švelnūs, o pats pyragas atrodo nuostabiai. Šis receptas puikiai tiks kaip desertas arba kaip atskiras užkandis. Jis patiks visiems! Ypač vaikams.
Žingsnis 1
Pirmiausia paruoškite karamelę, tam išlydykite sviestą ir į jį įberkite 100 g cukraus, viską išmaišykite.
Žingsnis 2
Supjaustykite obuolius griežinėliais ir sudėkite juos į augaliniu aliejumi pateptą kepimo indą. Ant obuolių užpilkite karamelę ir pabarstykite cinamonu.
Žingsnis 3
Tešlai sumaišykite kiaušinius, likusį cukrų ir viską gerai išplakite mikseriu iki putų.
Žingsnis 4
Į kiaušinių putas suberkite miltus, vanilinį cukrų ir druską. Vėl išmaišykite mikseriu.
Žingsnis 5
Karamelinius obuolius pripildykite tešla ir siųskite į iki 180 C įkaitintą orkaitę kepti 30-50 minučių.
Kategorijos