Publikavimo data: 2025-08-19
Šarlotės pyragas
Paprastas ir greitas skanaus pyrago receptas, kuris tiks net ir tiems, kurie "nedraugauja" su kepimu.
Žingsnis 1
Obuolius supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 2
Atskirkite trynius nuo baltymų (kiaušiniai turi būti kambario temperatūros). Į trynius suberkite cukrų (aš naudojau cukranendrių cukrų, galite naudoti įprastą cukrų), cinamoną, vaniliną ir persijotus miltus su kepimo milteliais.
Žingsnis 3
Kiaušinių baltymus su druska plakite atskirame dubenyje mikseriu, kol taps tiršti ir putoti. Tada atsargiai įmaišykite į miltų mišinį.
Žingsnis 4
Į riebalais išteptą formą (mano 24 cm) sudėkite obuolių sluoksnį. Tada pusę tešlos. Ant viršaus dėkite dar vieną sluoksnį obuolių ir likusią tešlos dalį. Kepkite iki 180-200 °C įkaitintoje orkaitėje 30-40 min. Kepdami neatidarykite orkaitės durelių, kad biskvitas nenusėstų. Iškepusį pyragą išimkite ir leiskite atvėsti.
Kategorijos