Sausmedžių uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Sausmedžių uogienė

Žemuogių uogienė yra vienas iš tų žiemos patiekalų, kurie gaminami pagal "Penkių minučių" receptą, taip išsaugant naudingąsias medžiagas virimo metu. Sausmedžio uogos, kurių pagrindinė nauda - didelis vitamino C kiekis, yra stipri priemonė, apsauganti nuo peršalimo ligų ir stiprinanti imuninę sistemą. Norint paruošti tirštą skanią želė iš sausmedžių, jums neprireiks želatinos - ją pakeis sutraukiančios uogų savybės. Sausmedžių uogienę reikia tiesiog išvirti su cukrumi, įpylus šiek tiek citrinos sulčių.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
227 kcal.
Angliavandeniai
59 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.91/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sausmedžių uogienė Žingsnis 1
Supjaustykite uogas. Dubenyje sumaišykite sausmedžio uogas ir cukrų, viską pertrinkite per mėsmalę arba blenderį.

Žingsnis 2

Sausmedžių uogienė Žingsnis 2
Išvirkite uogienę. Supilkite uogų tyrę į uogienės puodą. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Sumažinkite kaitrą iki silpnos, retkarčiais pamaišydami tyrę. Virkite uogienę 5 minutes. Supilkite citrinos sultis, išmaišykite ir išjunkite ugnį.

Žingsnis 3

Sausmedžių uogienė Žingsnis 3
Pasiruoškite žiemai. Paruoštą uogienę supilkite į stiklainius ir užsukite. Apverskite stiklainius su uogiene aukštyn kojomis, uždenkite antklode ir palikite visiškai atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos