Publikavimo data: 2024-05-01
Sausmedžių uogienė
Žemuogių uogienė yra vienas iš tų žiemos patiekalų, kurie gaminami pagal "Penkių minučių" receptą, taip išsaugant naudingąsias medžiagas virimo metu. Sausmedžio uogos, kurių pagrindinė nauda - didelis vitamino C kiekis, yra stipri priemonė, apsauganti nuo peršalimo ligų ir stiprinanti imuninę sistemą. Norint paruošti tirštą skanią želė iš sausmedžių, jums neprireiks želatinos - ją pakeis sutraukiančios uogų savybės. Sausmedžių uogienę reikia tiesiog išvirti su cukrumi, įpylus šiek tiek citrinos sulčių.
Žingsnis 1
Supjaustykite uogas. Dubenyje sumaišykite sausmedžio uogas ir cukrų, viską pertrinkite per mėsmalę arba blenderį.
Žingsnis 2
Išvirkite uogienę. Supilkite uogų tyrę į uogienės puodą. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Sumažinkite kaitrą iki silpnos, retkarčiais pamaišydami tyrę. Virkite uogienę 5 minutes. Supilkite citrinos sultis, išmaišykite ir išjunkite ugnį.
Žingsnis 3
Pasiruoškite žiemai. Paruoštą uogienę supilkite į stiklainius ir užsukite. Apverskite stiklainius su uogiene aukštyn kojomis, uždenkite antklode ir palikite visiškai atvėsti.
Kategorijos