Publikavimo data: 2024-03-29
Scones
Keksiukų receptas visai nesudėtingas, o pats patiekalas gaunasi labai skanus. Paprastai keksiukų tešla yra desertinė tešla, kuri ruošiama pridėjus cukraus. Keksiukams dažnai naudojamas margarinas, kaip ir močiutės bandelėms. Dėl šio produkto tešla gaunama lankstesnė. Margariną ir sviestą galite naudoti santykiu 50/50. Taip sviestas pagerins skonį, o margarinas - tešlos struktūrą. Pabandykite per 15 minučių pasigaminti tokių bandelių, kokias gamino jūsų močiutė.
Žingsnis 1
Pradėkite minkyti tešlą. Į ištirpintą margariną suberkite cukrų ir druską. Į likusius ingredientus įmaišykite kepimo sodą su lašeliu acto. Į margariną įmuškite vištos kiaušinį ir supilkite kefyrą. Viską kruopščiai išmaišykite šaukštu.
Žingsnis 2
Suberkite miltus ir iškočiokite duoną. Palaipsniui suberkite miltus į margarino mišinį ir gerai išmaišykite. Tešlą iškočiokite į sluoksnį. Stikline ar puodeliu išpjaukite paplotėlius. Keksiukų dydį pasirinkite pagal savo pageidavimą. Galite jas padaryti didesnes.
Žingsnis 3
Tęskite kepimą. Kepdami perkelkite tortilijas ant pergamento. Šakute padarykite skylutes. Dėkite tortilijas į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 25 minutes.
Kategorijos