Publikavimo data: 2024-06-12
"Silkė po kailiniais" ritinėlis.
Kas gali būti geriau už klasiką? Silkė po kailiu - mėgstamas patiekalas, kuriame visi ingredientai puikiai dera tarpusavyje. Dabar jau sunku įsivaizduoti šventinį Naujųjų metų stalą be šių apetitą žadinančių salotų. Mano šeimoje šis receptas taip pat populiarus. Gaminu pagal klasikinį receptą, tačiau pridedu naują patiekimo formą.
Žingsnis 1
Burokėlius, morkas ir bulves gerai nuplaukite, nulupkite ir virkite, kol suminkštės. Tada virtas daržoves atvėsinkite.
Žingsnis 2
Išvalykite silkę, išimkite visus kaulus ir supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 3
Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną.
Žingsnis 4
Įmaišykite silkę ir svogūnus.
Žingsnis 5
Burokėlius, morkas ir bulves sutarkuokite vidutine tarka ir išdėliokite į skirtingas lėkštes.
Žingsnis 6
Paruoškite lentą, išklotą maistine plėvele (arba paprastu maišeliu). Burokėlius išdėliokite stačiakampiu, pasūdykite ir pirmąjį sluoksnį ištepkite majonezu.
Žingsnis 7
Į kitą sluoksnį sudėkite morkas ir aptepkite majonezu.
Žingsnis 8
Sudėkite bulves ir aptepkite šį sluoksnį majonezu.
Žingsnis 9
Į kitą sluoksnį sudėkite silkę ir svogūnus.
Žingsnis 10
Atsargiai pakelkite foliją, sujungdami du priešingus burokėlių sluoksnio kraštus.
Žingsnis 11
Išimkite vyniotinį į šaldytuvą.
Žingsnis 12
Išimkite vyniotinį iš šaldytuvo, perkelkite į lėkštę ir papuoškite pagal savo skonį.
Kategorijos