Publikavimo data: 2024-05-26
Sultinga silkė po kailiniais
Tradiciniu slavų patiekalu tapusi silkė po kailiu ruošiama beveik kiekvienoje šeimoje. Tačiau nedaugelis žino, kad burokėliuose gausu ląstelienos, mineralinių medžiagų ir organinių rūgščių, o silkėje - antioksidantų, seleno ir omega-3 riebalų. Neatsilieka ir kiti ingredientai. Taigi net jei užsieniečiai nesupranta burokėlių, silkės ir majonezo skonio, mes visa tai suprantame. Be to, tai nebrangu ir greitai paruošiama.
Žingsnis 1
Kol daržovės verda, supjaustykite silkę, nulupkite obuolį ir sutarkuokite jį stambia tarka. Smulkiai supjaustykite svogūną ir, jei reikia, pamarinuokite vyno acte.
Žingsnis 2
Leiskite virtoms daržovėms - burokėliams, bulvėms, morkoms - atvėsti. Kiaušinius taip pat atvėsinkite. Tada nulupkite kiaušinius ir daržoves ir stambia tarka sutarkuokite jas atskiruose indeliuose.
Žingsnis 3
Išdėliokite sluoksnius vieną po kito - bulves, druską, pipirus, majonezą. Tada - silkė, svogūnas, obuolys, morka, kiaušinis, majonezas, burokėlis.
Kategorijos